• הכותל והר הבית

קריעה בכותל

הרב הראשי דוד לאו

ב ניסן תשע"ד
שאלה
שלום לרבנים אני גר בחו"ל, ובעזרי"ת אסע לביקור בארץ אחרי פסח (כ"ח ניסן). לגבי זה יש לי כמה שאלות: א) האם לעשות קריעה כשאגיעה לכותל? (שמעתי שאפשר להקנות את חולצתי ע"י "חליפין" למישהו שבא תדיר לכותל, כך שהחולצה תהא שלו ואין לו חיוב בקריעה) ב) מותר לעשות ברכת האלנות בחו"ל? ואם אעשה בישראל, מותר לאחר עד תחילת אייר? תודה
תשובה
א. יש מקילים בהקניית חולצה. אפשר גם להגיע ביום שבת ואז אין חיוב לקרוע. ב. אפשר גם בחו"ל. אפשר גם בתחילת אייר. יש ראשונים שסוברים שזה לכתחילה.