• תפילת הדרך

תפילת הדרך

הרב יאיר וסרטיל

כ"ז ניסן תשע"ד
שאלה
שלום! בעניין דין תפילת הדרך ראיתי שהרדב"ז ובעקבותיו הברכי יוסף ועוד שפוסקים שבמקרה שאדם הולך למספר ימים ולן שלא במקום יישוב אז שלא יברך בשם ומלכות בכל יום ויום. שאלתי היא האם במקום שיש חניון מסודר באמצע הדרך שבו כולם ישנים, או שפשוט יש מקום שבפועל רבים ישנים בו (האם יש הבדל?) האם זה יוגדר כמקום יישוב כל שלמחרת יברכו בשם ומלכות את תפילת דרך או שמא זה עדיין נחשב כדרך. אודה אם הרב יגדיר את המושג דרך. תודה רבה!!!
תשובה
מוגדר כדרך. כל מקום שאינו מקום יישוב שיש שם בתים וגרים שם אנשים מוגדר כדרך. בברכה,