• עובד ומעביד

חיוב נתינת טיפ במסעדה בשירות עצמי

כולל דיינות פסגות

ג סיון תשע"ד
שאלה
האם חובה לתת טיפ? ואם כן - האם מספיק לתת עשר אגורות? אני ראיתי מסעדה שבה יש כוס של טיפים וכתוב על הכוס : "בוא נתערב על שקל שאתה קורא את המשפט הזה" אז האם יש חיוב לתת שקל?
תשובה
שלום וברכה, במקום שכתוב במקום בולט, שהתשלום אינו כולל שרות, חייבים לשלם את הטיפ, כיוון שקבלת השירות היא על דעת התשלום של הטיפ. גם במקום שלא כתוב כך חייבים לשלם טיפ, כיוון שהוא מנהג הרווח במסעדות בארצנו, ממילא אי נתינת הטיפ מוגדרת כגזלת המלצר. ביחס לשיעור הטיפ אותו חייבים לשלם, הדבר תלוי במנהג, במקומות בהם נהוג לתת 10% חייבים לתת כך, כמובן בהתחשב ברמת השרות של המלצר, אם השירות היה לקוי אין חובה לשלם את כל גובה הטיפ. מעבר לחיוב הבסיסי שבנתינת הטיפ, יש בו משום גמילות חסדים לעובדים הזוטרים שמתאמצים להרוויח ממון בקושי רב. אין כל חובה לשלם עבור קריאת הכיתוב בא נתערב שאתה קורא את.. בברכה, הרב מרדכי רוימי.