• הלוואה

ריבית להורים

הרב מרדכי גרוס

ד סיון תשע"ד
שאלה
שלום וברכה. אשתי ואני קנינו רכב ונעזרנו בהלוואה שקיבלו הורי אשתי ממשרד הבטחון. הרכב רשום על שמם, למרות שאנחנו שילמנו על הרכב ואנו אלה שמשתמשים בו. וכאמור, בקנייה נעזרנו בכספי ההלוואה שניתנו להורי אשתי. הורי אשתי קיבלו את הלוואה ממשרד הבטחון עבור קניית הרכב, עקב היותם משפחה שכולה. ההלוואה היא בתנאים מיוחדים מאד, והחזר ההלואה מתפרש על פני חודשים רבים עם ריבית נמוכה. יש להם הוראת קבע להחזר ההלואה עם הריבית. אנו מעוניינים לשלם להם חזרה את מלוא הסכום אותו הם מוציאים. קרן+ריבית. כמובן אין בעיה להחזיר להם את מלוא סכום הקרן של ההלואה. שאלתנו: הורי אשתי משלמים לבנק גם ריבית. כיצד נוכל לשלם להורים את מלוא סכום הריבית שהם משלמים לבנק? הם הרי יכולים לשלם את הריבית לבנק עקב היתר העסקא הקיים בבנק. אולם כיצד אנו נחזיר להורים את סכום הריבית שהם משלמים לבנק, הרי כמובן אין ביננו היתר עסקא, ולכאורה זהו תשלום ריבית?! בברכת תורה.
תשובה
שלום וברכה, אשריכם שאתם ערים לנושא החשוב של ריבית, כדי לענות על שאלתכם אנו זקוקים לברר למי שייך הרכב, האם למרות שהוא רשום על שם ההורים, הם התכוונו להקנות לכם את הרכב, והרישום הוא פורמלי בלבד, או שעקב הרישום על שם ההורים אתם מגדירים שהרכב שייך להם והם נותנים לכם רשות שימוש רחב ביותר. בברכה, הרב מרדכי גרוס