• שאלות כלליות

האם מותר לרווקה לסיים קשרים בגלל זוטות

הרב דוד חי הכהן

כ"ט סיון תשע"ד
שאלה
ישנם רווקות שמסיימות קשרים בשלב מאוד מוקדם וללא מחשבה רצינית ועל סיבות לא רציניות. שאלתי היא אך ורק מבחינת המצב של הבחורה בעולם הבא (ולא בעולם הזה) האם היא תענש במצבים הבאים א. נניח שרווקה מצאה בדיוק את מה שהיא מחפשת והיא מסיימת את הקשר סתם כי החליטה שיותר כיף להיות רווקה ב. המראה של הבחור מוצא חן בעיניה אבל היא רוצה להתחתן עם מלך היופי ג. הבחור אמר שהוא תלמיד ישיבה ורק בגלל זה היא מסיימת את הקשר, הבחורה אפילו לא טרחה לשאול את הבחור או את השדכנית האם הוא מתכוון לעבוד בעתיד ד. הבחור שאל בפגישה שאלה שפחות נהוג לשאול בפגישות (למשל, הבחור שאל את הבחורה שלאה ספציפית בהלכות שבת על מנת לבחון את הבקיאות של הבחור בהלכות), אבל הבחורה חותכת רק בגלל שאלה אחת שלא נראית לה ה. הבחור לא רוצה ללבוש חליפה ומגבעת לאחר חתונה
תשובה
צריך לדעת שהשמחה הגדולה ביותר היא שמחת היצירה ואין יצירה גדולה יותר מאשר הבאת בנים ובנות לעולם וגידולם להיות חלק מבנין האומה כולה. כל שמחת הרווקות היא שמחה על מציאות שאין לה עתיד והיא תעלם פתאום ותשאיר את האדם בהרגשת ריקנות קשה. לכן לא בונים בית רק בשביל האיש או האישה אלא למען החיים הבונים ביחד שאין לזה תחליף. האיש והאישה הם החברים הטובים ביותר שיכולים להיות ומה שצריך לבחון זה את המידות והאמונה וכל השאר לא חשוב באמת.