• שבת ומועדים
  • סדר וניקיון

מריחת משחה ומסיכת פנים בשבת.

הרב יצחק בן יוסף

א אלול תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב! יש לי כתמי פנים בעור הפנים, ולכן אני מטפל בהם בצורה יומיומית כי אני רוצה שהם ייעלמו לפני החזרה לבית הספר בשבוע הבא. אני מורח משחות כל יום ומקפיד לשים מסיכות פנים. השאלה שלי האם מותר לי למרוח את המשחות בשבת? אחת מהמשחות היא ג’ל אלוורה, אז האם יש היתר למרוח אותה בשבת? אולי מכיוון שהיא טבעית מותר לי למרוח בשבת? ולגבי המסיכת פנים, אני מניח כל יום על אזור הכתמים רצועות מלפפון, כך המליצו לי. האם מותר לי להניח על העור מלפפון בשבת?
תשובה
משחה הנספגת בעור הפנים לצורך מותרת לדעת הילקוט יוסף שכז,א. ואם לא נספג אלא המשחה אסור לכול הדעות. מסיכת פנים אסורה מפני שניכר שנעשה לרפואה