• חוץ לארץ

יציאה מהארץ הגבולות

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד אלול תשע"ד
שאלה
הרב כתב בשו"ת שהמקומות שמותר לטייל בהם נקבעים לפי גבול עולי מצריים אך לכאורה מהגמרא בגיטין (עו:) שחכמים היו נפטרים בעכו משמע שהגבול הוא הגבול של עולי בבל? אשמח אם הרב יבאר את שיטתו בעניין, תודה רבה
תשובה
גם מי שיגור היום בתחום עולי מצרים מקיים את מצוות ישוב הארץ, מצד מידת חסירות יש שהקפידו לא לצאת מחוץ לגבולות עולי מצרים. אם ישחררו את עבר הירדן נגיד שבימינו מצווה לגור שם זאת מצוות ישוב הארץ. כך כותב הכפתור ופרח, יש מצווה מצד עצמה לשבת בכל הארץ שנתקדשה.