- הלכה
- עופות
הקריטריונים לכשרות עופות
שאלה
מהם הקריטריונים שבהם עוף צריך לעמוד על מנת להיחשב כשר?
תשובה
הכללים הבסיסיים לכשרות העוף הם: שלמות האיברים, נקיות הריאה, בדיקה פנימית של צומת הגידים (לחומרה בעלמא) והשחיטה, אבל ישנן הקפדות מלבד אלו המוודאות שהעופות הנשחטים לא ייטרפו. נציין אחדים מהקריטריונים הנדרשים על ידי המערכת המפקחת על השחיטה.
קריטריון ראשון: צורת הגידול של העוף. רוב העופות היום גדלים על ידי זריקות ולא בהתפתחות טבעית, ולכן הדבר יוצר בעיה של ריבוי מחלות, דבר המצריך בדיקה מחשש לטריפות בלול.
קריטריון שני: ההעמסה על גבי המשאיות. כשממלאים הרבה עופות בלולים הם עולים אחד על השני ועלולים לגרום לשברים, דבר המטריף את העוף.
קריטריון שלישי: מספר העופות הנשחטים בדקה. במשך הזמן היד של השוחטת מתעייפת, ולכן יש להקפיד על כמות לא גדולה של עופות הנשחטים בדקה.
קריטריון רביעי: אופן החזקת העוף. השוחט שמחזיק את העוף מרגיש אם העוף בעל פגם, אבל אם אדם אחר מחזיק את העוף יש פחות תשומת לב לכך.
כשרות בשר ברווז
הרב יעקב כהן | כ"ח אב תשס"ז
מליחת עופות
הרבנות הראשית לישראל | כ"ו תמוז תשע"ה

צאצאי השל"ה שנמנעים מאכילת הודו
הרה"ג דוב ליאור |

כתמים אדומים בעוף מוכשר
הרה"ג יעקב אריאל | י"ט אלול תשע"ח

הרב יוסף דהאן

האם ניתן לבדוק עלי נענע מתולעים?
א שבט תשס"ב

כשרות רבנויות לבשר
ד סיון תשס"ב

ברירת אורז
ד סיון תשס"ב

בשר לא חלק - טרף לספרדים??
ד שבט תשס"ב

מה מברכים על ברקים ורעמים
הרב יצחק בן יוסף | י מרחשון תשע"ג
קידוש בליל שבת ללא יין
הרב בנימין במברגר | כ"ח שבט תש"ע
הנחת תפילין ביום שישי - עד איזה שעה?
הרב יוסף אפריון | י"ז אלול תשע"ג
קידוש בליל שבת ללא יין
הרב בנימין במברגר | כ"ח שבט תש"ע

ספרי אמונה ומוסר
הרב עזריה אריאל | י"ט סיון תשפ"ג

המנהג לאכול מצה בשבועות ובראש השנה
הרב דוד חי הכהן | י"ח סיון תשפ"ג
הציציות הכשרות שבחנויות
הרב דניאל קירש | י"ח סיון תשפ"ג
