שאל את הרב

  • הלכה
  • עופות

הקריטריונים לכשרות עופות

undefined

הרב יוסף דהאן

י"ד תשרי תשס"ג
שאלה
מהם הקריטריונים שבהם עוף צריך לעמוד על מנת להיחשב כשר?
תשובה
הכללים הבסיסיים לכשרות העוף הם: שלמות האיברים, נקיות הריאה, בדיקה פנימית של צומת הגידים (לחומרה בעלמא) והשחיטה, אבל ישנן הקפדות מלבד אלו המוודאות שהעופות הנשחטים לא ייטרפו. נציין אחדים מהקריטריונים הנדרשים על ידי המערכת המפקחת על השחיטה. קריטריון ראשון: צורת הגידול של העוף. רוב העופות היום גדלים על ידי זריקות ולא בהתפתחות טבעית, ולכן הדבר יוצר בעיה של ריבוי מחלות, דבר המצריך בדיקה מחשש לטריפות בלול. קריטריון שני: ההעמסה על גבי המשאיות. כשממלאים הרבה עופות בלולים הם עולים אחד על השני ועלולים לגרום לשברים, דבר המטריף את העוף. קריטריון שלישי: מספר העופות הנשחטים בדקה. במשך הזמן היד של השוחטת מתעייפת, ולכן יש להקפיד על כמות לא גדולה של עופות הנשחטים בדקה. קריטריון רביעי: אופן החזקת העוף. השוחט שמחזיק את העוף מרגיש אם העוף בעל פגם, אבל אם אדם אחר מחזיק את העוף יש פחות תשומת לב לכך.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il