• כשרות רגילה לעומת מהדרין

הסתמכות על כשרות רגילה כשיש שמועה

הרבנות הראשית לישראל

י"א מרחשון תשע"ה
שאלה
אני קונה מידי שבוע במעדנייה בבני-ברק עבור ביהכ"נ . לפני כחודש פנה אליי רב מהקהילה בטענה שעל אותה מעדנייה יש שמועה שלפני כ-3 שמיטות הרב לנדאו הסיר את השגחתו ממנה בגלל שבעל החנות הכניס ירק לחנותו שלא מהשגחתו של הרב. למעדנייה יש כיום תעודת כשרות רגילה של הרבנות בני-ברק בראשות הרב רוקח שליט"א. האם מותר לי לקנות באותה מעדנייה? האם עפ"י ההלכה יש צורך שבעל המעדנייה יכניס למעדניה השגחה מהודרת יותר ?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה לא. אם שומר מצוות יתכן שחזר בתשובה. תברר עם הרבנות מה רמת הכשרות ואם מאז היו עוד בעיות. בברכה הרב בר גיורא