• שאלות כלליות

עיסוי

הרב יאיר וסרטיל

ט"ו מרחשון תשע"ה
שאלה
שלום לרב! א. מה יחס היהדות למקצוע שניקרא עיסוי ויש לימודי תעודה לזה לגברים ונשים האם מותר ללמוד מקצוע זה. ( חלק מהמקצוע נוגעים ומעסים את גוף האדם לפעמים גם רפלקסולוגיה עיסוי כפות רגליים. ב.אני גבר האם מותר לי ללכת לאישה לקבל עיסוי (בשביל הכיף?) ג. אם לא מותר אישה האם מותר ללכת לגבר ? ד. מה ההבדל בין גבר לאישה? התוצאה אותה תוצאה. ואם אסור אשמח גם לקבל ממך תשובה כנה ועניינית. תודה.
תשובה
שלום ברכה, אם העיסוי נעשה בצניעות אין בכך בעיה. עיסוי של גברים לנשים או של נשים לגברים בשביל כיף אסור בהחלט, ואפילו לצרכים רפואיים על גבר ללכת לגבר, ואשה לאשה, ורק במקרים רפואיים מסויימים יש מקום להתיר ללכת לבן המין השני. בברכת והיה מחנך קדוש,