• שבת ומועדים
  • הלכות בישול כלליות

הכנת תה בשבת

הרב יצחק בן יוסף

כ"ב כסלו תשע"ה
שאלה
שלום הרב! 1) האם מותר להכין בשבת תה עם עלים? לשים עלי נענע בכוס ולמזוג מים חמים מכוס שנייה? 2) האם אפשר להכין תה עם תמצית תה? והאם מותר לקרוע את השקיק של התה. יש עכשיו שקיות של תה שאין להם פתיחה קלה, אלא ממש צריך לקרוע את השקיק. תודה מראש
תשובה
1. עלי תה מכניסים לכלי שלישי , המיחם כלי ראשון מוזגים לכוס ומשם לכוס נוספת ולהכניס את שקית התה. 2. תמצית מוכנה מלפני שבת והיא קרה - מוזגים את המים ואחר כך את התמצית שכלי שני אינו מבשל רק קלי הבישול ואחד מהם זו השקית של עלי התה. 3.מותר לקרוע.