• לבוש בתפילה

עטיפת הראש בטלית לרווקים

הרב דוד חי הכהן

ז טבת תשע"ה
שאלה
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א! האם בחור רווק, הנוהג על פי פסקי הבן איש חי, יכול לעטוף ראשו בטלית בזמן התפילה? ומהו הדין אם מתפלל בבית כנסת שאפילו רוב הנשואים לא נוהגים לכסות ראשם בטלית?
תשובה
בוודאי שכך ראוי בזמן תפילה, בפרט בשחרית שבה יש תפילין וראוי שהראש יהיה מעוטף בטלית, ולכל הפחות בזמן קריאת שמע ותפילת עמידה. ויש לנהוג כך גם במקום שהמתפללים לא נהגו כך, כי לפי רוב הפוסקים (גם האשכנזים) ובכללם המשנה ברורה כך ראוי לעשות.