• מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

תבנית חלבית בתנור פרווה

הרב אלישיב קפקה

ז טבת תשע"ה
שאלה
יש לי תבנית סיליקון חלבית. ברצוני לאפות עוגה פרווה בתנור פרווה. האם מותר להכניס את התבנית החלבית לתנור הפרווה? האם העוגה תהיה בחזקת פרווה? תודה (דעה אשכנזית בבקשה)
תשובה
בס"ד שלום רב, מותר לאפות את העוגה בתנור החלבי והיא תשאר פרווה. בשני תנאים: תנאי אחד- התבנית היתה נקיה. תנאי שני- לא אפו בתבנית החלבית ב24 שעות האחרונות (שלפני אפיית העוגה) חלב או גבינה. אם אכן אפו בה מאכל חלבי ממש, אין לאכלה עם בשר. ואף אם לא אפו בה מאכל חלבי ממש ב24 שעות האחרונות, רצוי להמנע מלאפות בה עוגה פרווה על מנת לאכלה עם בשר ממש. אמנם בפועל אם כבר נאפה מותר לאכלה אפילו עם בשר ממש. הערה: כמובן הדין יהיה זהה בכל מאכל פרווה לא רק בעוגה. הסיבה שכתבתי שרצוי להמנע מלאפות בכלי על מנת לאכול עם בשר היא משום שיש מחלוקת פוסקים בדבר(בישול בכלי שאינו בין יומו על מנת לאכלו עם המין השני). הרב אלישיב קפקה