• תפילין בזמנים שונים

עם איזה תפילין ללמוד תורה?

הרב דוד חי הכהן

י"ג שבט תשע"ה
שאלה
שלום וברכה, אם יש אפשרות ללמוד תורה במהלך היום עם תפילין. האם עדיף ללמוד עם תפילין של רש"י או רבינו תם? ואם חלץ את התפילין לאחר התפילין וכעת שב ללמוד תורה האם צריך לברך שוב על התפילין? והאם יש נפקא מינה אם אלו תפילין של רש"י או ר"ת? וכן האם רצוי גם ללמוד עם טלית? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
אם הניח של ר"ת לאחרונה ונשאר ללמוד ילמד עימם, ואם חלץ ורק אח"כ בא ללמוד טוב להניח של רש"י כדי שיברך עליו שני, ואם יניח של ר"ת לא יוכל לברך. וכפי מה שכתבו גדולי חכמים כדאי תמיד שתהיה טלית עם התפילין לכבודם.