• שחיטה והכשרת בשר

יאק - חיה כשרה?

הרבנות הראשית לישראל

י"ב שבט תשע"ה
שאלה
אנו גרים ביער במקום נידח בצפון אמריקה. קשה ויקר להשיג כאן בשר כשר. בגלל תנאי המקום קשה לגדל בע"ח לבשר וחלב. יאק מתאים למקום ויש המגדלים אותו בהצלחה. האם אנו יכולים לאכול יאק שנשחט כהלכה?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה למרות שהיאק מעלה גרה ומפריס פרסה סדוקה - אין מסורת שיהודים אכלו אותו. החזון איש(יורה דעה יא, ד) מבין מהש"ך(יורה דעה פ, א) שכדי להתיר לאכול בהמה או חיה צריך גם מסורת חוץ מסמני הטהרה כמו צריך בעופות. לעומתו הפרי מגדים מבין שהצורך במסורת הוא רק כדי להתיר חלב(=סוג של שומן) בחיה אבל הבשר מותר גם בלי מסורת. היות וזה ספק בהלכה שהיא מהתורה יש להחמיר ולא לאכול גם אם ישחטו, ינקרו ויכשירו כדין. אני מאחל לך שתזכה לעלות לארץ ישראל ולא תהיה לך בעיה של אכילת בשר. בברכה הרב חגי בר גיורא