• מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

תבנית + רשת אפיה לתנור

כולל הלכה בית אל

ד אדר תשע"ה
שאלה
בס"ד שלום רב, לפני מספר ימים קיבלתי תנור. התנור הגיע עם תבנית אחת שנאפה עליה בצורה ישירה מוצרי חלב ורשת ברזל שהיא פרווה. בשימוש הראשון אפיתי בתנור מאפה חלבי על התבנית החלבית (עם נייר אפיה) אבל בטעות שכחתי את הרשת בתוך התנור. בשימוש אחר אפיתי על הרשת ביחד עם תבנית אפיה מוצר חלבי . השאלה שלי היא כזאת, האם אני יכול לאפות בתבנית או ברשת מוצר שהוא פרווה ולאכול אותו ביחד עם בשר כמו לחם.. ? *כמובן שעבר 24 שעות מזמן אפיית החלב. תודה רבה!
תשובה
אם אני מבין נכון, בסופו של דבר הן התבנית והן הרשת עברו שימוש ישיר של אפייה חלבית [התנור-לפני שהגיע אליך, הרשת-בשימוש השני]. כמובן שאסור להשתמש בכלים אלו למאכלים בשריים. לגבי שימוש בכלים לאפיית מאכלים "פרווה" מתוך כוונה שיאכלו יחד עם בשר (כאשר הכלים עברו נקיון יסודי!): לדעת הספרדים - הדבר מותר (ע"פ הבנתו של הגר"ע יוסף זצ"ל את דעת השולחן ערוך). לדעת האשכנזים הפוסקים כרמ"א: א) אם הכלים בני יומם - הדבר אסור. ב) אם הכלים אינם בני יומם: יש להימנע מכך. אמנם אין לך אפשרות להשתמש בכלים חלופיים (או חד-פעמיים) - מותר להשתמש בכלים אלו. בברכה, הרב עודד מילר