• שבת ומועדים
  • מכירת חמץ

מה לעשות עם המחמצת בפסח?

הרבנות הראשית לישראל

ח אדר תשע"ה
שאלה
שלום וברכה, לפני מספר חודשים הכנתי מחמצת (שאור) לצורך אפית לחם. (בעיקר חלות לשבת). וכידוע, המחמצת היא חומר חי העובר בכל פעם שמכינים ללחם הבא. אני מבין שבודאי המחמצת היא חמץ גמור. השאלה היא האם ניתן למוכרה בפסח ולשומרה במקפיא או במקרר במקום מוגדר מכוסה וסגור או אני חיב לשורפה לפני הפסח? יש לצין שמחמצת משתבחת ככל שמשך החיים שלה ארוך יותר וכן אני מבין שאסור להזין את המחמצת בפסח בחומרים והאם יש אפשרות לבצע דבר על מנת שלא תיהרס המחמצת אם מותר להשאירה בפסח? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה במפעלים, רשתות שיווק, מלונות ומקומות ציבוריים נוהגים למכור את החמץ לנוכרי. יש נוהגים שאנשים פרטיים לא מוכרים חמץ גמור אלא אוכלים או שורפים לפני הפסח. אם לא נהגת כך יש לך על מי לסמוך ולמכור את המחמצת. בברכה הרב חגי בר גיורא