• תורה, מחשבה ומוסר
  • עולם הבא ותחיית המתים

גורל נשמת תינוק שנפטר

הרב יצחק גרינבלט

י"ט אדר תשע"ה
שאלה
במשך שבעה ימים הנשמה נודדת הלוך ושוב מן הבית אל הקבר - זה כאשר מדובר על נשמת אדם מבוגר. אך האם אותו הדבר גם קורה לנשמת תינוק ?
תשובה
ב"ה שלום לך. אני מאוד מבין שהנושא הזה מעסיק אותך, ואכן אין הבדל בין ילד לבין מבוגר, והמציאות הזו קיימת. יחד עם זאת חשוב לדעת שלא להישאר רק בדבר זה, בתיאור מציאות רוחנית כזו או אחרת. אחד מהיסודות החשובים ביותר ביהדות זה לא להישאר בהסברים רוחניים כאלו או אחרים, אלא להפוך את המציאות הרוחנית לכח מעשי שלנו. כאשר אנו מבינים מעט יותר את העולמות הרוחניים, את התהליכים העליונים שאנו עוברים ופוגשים, אנו מבינים שיש לנו תפקיד, שיש לנו מה לעשות, שיש לנו איך להתקדם ואיך להפוך את המציאות הזו למשהו חי ופועל בנו. זו משימה שלא תמיד קל לאנשים לעשות. פעמים שהם נשארים רק בשלב הראשון, ואז ההפסד גדול. חשוב להיות בקשר עם רב, חשוב לדבר על הדברים האלו ולראות איך מתקדמים לשלב הבא. שתהיה לך הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.