• חינוך ילדים

התחלת דיבור אצל פעוטות

הרב דוד חי הכהן

ט ניסן תשע"ה
שאלה
יש לנו 2 ילדים מקסימים, האחד בן 4 והשני בן 2. הילד הראשון החל לדבר לקראת גיל שנתיים והיום מדבר שוטף ותקין. אצל הילד הקטן בן השנתיים ושלושה חודשים, הדיבור עדיין לא התחיל ואשתי מודאגת מקצב ההתפתחות של הילד. הגננת בגן הציעה שכדאי לרשום את הילד לגן שיקומי בשנה הבאה, כדי שלא לבזבז זמן יקר וכבר לקדם טיפול בנושא. אדגיש שהילד ב"ה בריא בכל, רק קצב ההתפתחות שלו קצת איטי מבחינת דיבור ומוטוריקה גסה. האם ישנה תפילה בעלת סגולות לזירוז הדיבור אצל ילדים? קראתי שיש סגולה בלתת לילד לאכול פיסטוקים, אך קצת מוזר לי לתת פיסטוק לילד בן שנתיים. האם יש סיבה לדאגה? או שפשוט ניתן לילד את הזמן שלו?
תשובה
נראה לי שכדאי להמתין בקצת סבלנות ובע"ה הילד יתפתח ככל האדם. כדאי להיעזר באנשים מקצועיים בתרגילים, ובעיקר לדבר איתו לאט ובקול ברור וצלול.