• בגינה ובשדה

ניכוש עשבים שצמחו בסמוך לצמח הגת

מכון התורה והארץ

כ ניסן תשע"ה
שאלה
מועדים לשמחה, רציתי לשאול אודות צמח גת שגדל במרפסת פתוחה לכיפת השמים בקומה 8 במיכל פלסטיק שמכיל בין 100 ל 150 ליטר אדמה. גדלו באדמה עשבים טפילים המשתלטים על צמח הגת עד שלא ניתן לראותו ולהשתמש בו. האם מותר לנכש את העשבים ובאיזה אופן בשנת השמיטה? איני יודע מה מצב הגת והאם הוא נפגע מהעשבים או יצמח בעתיד ומה תהיה ההשלכה של אי ניכוש העשבים? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' אם הגת חי, אפשר לעקור ואפילו בידיים מדין הצלת הגת. אם הגת מת אין צורך לעקור. מועדים לשמחה יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון