- הלכה
- סוגי הכשרים
הכשר בשר בהכשר רבנות (כללית) לספרדים
שאלה
אנחנו ספרדים ומקפידים לאכול רק בשר חלק ב"י. עפ"י מה שנאמר לי וכך כתוב ביביע אומר (חלק ה’ סימן ג’) שלדעת הספרדים הנוהגים לפי מרן הב"י בשר רבנות הינו בשר שנמצא בו סירכא ונחשב לדידן לבשר טריפה, בניגות לדעת הרמ"א שהיקל בזה לאשכנזים.
מבקש להאיר את עיניי אם אכן כך צריך לנהוג וכך בני משפחתי או שיש מתירין בשר זה לספרדים לכתחילה?
ועוד מה דין הכלים (סירים, מנגל, סכו"ם) שהתבשל בהם בשר רבנות, האם מותר לכתחילה לאכול מהבשר חלק שהתבשל בהם ?
מעדיף (אם אפשר) התייחסות של רב ספרדי
תשובה
ראוי להשתדל לאכול רק בשר חלק(גם ברבנות יש בשר חלק) ולא לאכול בשר כשר שאיננו חלק. עם זאת, יש לדעת- שלאוכלים בשר כשר שאיננו חלק יש על מי לסמוך ואין להתייחס לכליהם ככלי טריפה.
בזמנו אמר לי הרב אבורביע זצ"ל (רבה של פתח תקוה, שהרב עובדיה יוסף זצ"ל אמר לי שהוא רואה בו כרבו) שלפני כמאה שנה בשעת דוחק התכנסו הרבנים הספרדים בארץ והתירו לאכול בשר כשר שאיננו חלק גם לספרדים. ואין להעלות על הדעת שהיו מתירים בשר טרף. ולכן (וגם מסיבות נוספות) אין להתייחס לכלים שנתבשל בהם ככלים אסורים.
כשרות U
הרבנות הראשית לישראל | כ"ח סיון תשע"ג

כתמים אדומים בעוף
הרה"ג יעקב אריאל | ו אב תש"פ
כשרות בד"ץ קהילות
הרבנות הראשית לישראל | י"ד סיון תשע"א

הסתמכות על תעודת כשרות
רבנים שונים | י"א אלול תשס"ה

הרב דוד חי הכהן
ראש מוסדות "אורות התורה" וראש ישיבת "נתיבות ישראל" בבת ים.

תפילין של ראש
ה כסלו תשס"ג

פיאות ארוכות - מומלץ?
י"ד כסלו תשס"ג

שאריות קמח מצה בכלי של פסח
כ"ב מרחשון תשס"ג

"לפני עיוור" לשאינו שומר תו"מ
כ"ב מרחשון תשס"ג
האם קמח חמץ?
הרבנות הראשית לישראל | ב ניסן תשע"ג

זמן אכילת ביצה זכר לקרבן חגיגה בליל הסדר
הרה"ג דוב ליאור | י"ב ניסן תשס"ו

שיבולת שועל האם זה חמץ?
הרה"ג יעקב אריאל | י ניסן תשס"ח

עליה לקבר בניסן
הרב עזריה אריאל | כ"ג אדר ב' תשע"ד

טבילה לאחר לידה - טבילה הערב
בית הוראה טהרת המשפחה | ה ניסן תשפ"ג
קורבן העומר
הרב חיים שריבר | ה ניסן תשפ"ג

אמונה על אדם טריפה שיחיה
הרה"ג יעקב אריאל | ד ניסן תשפ"ג
