• מצוות הקשורות בדירה

חנוכת בית

הרב יצחק בן יוסף

כ"ב אייר תשע"ה
שאלה
שלום כבוד הרב, בשבח לה’ רכשנו דירה חדשה. בעזרת ה’ נחגוג חנוכת בית עם המשפחה. האם יש איזה שהוא חיוב על איך לקיים את חנוכת הבית. תהיה ארוחה עם לחם. כמובן מניין, ויאמרו את הסדר של חנוכת הבית. (מסכת וכו’ עפ"י הרשום בספר) האם יש חובה לפני הארוחה, להוציא דברי מזונות ושהכול, על מנת שיהיו ברכות נוספות לבית? או מספיק תפילת ערבית, אמירת הדברים וסעודת מצווה? אשמח לתשובה מהירה. כי נחגוג ביום חמשי הקרוב. תודה מראש
תשובה
שיהיה לכם במזל טוב ובשעה טובה, כפי שאתם עושים כך ראוי לנהוג ערבית ,לימוד הסדר של חנוכת הבית סעודת מצווה ובוודאי חנוכת בית בארץ ישראל. להוסיף דברי תורה ,להודות לקב"ה שהבית והציבור יספוגו דברי תורה . עלו והצליחו.