• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

זקוק לעזרה, מתקרב לדת

הרב יצחק גרינבלט

ו אב תשע"ה
שאלה
שלום כבוד הרב, בזמן האחרון התחלתי להתקרב לדת ולגלות את יופייה. אני נער בן 17, לומד בבית ספר חילוני ובעזרת השם מסיים אותו שנה הבאה עם תעודת בגרות מלאה ומתוגברת במקצועות המחשב. כרגע אני לא נרדם, השעה היא שתיים בלילה וראשי מלא מחשבות. על היום, בעיקר אבל לצערי גם על נשים. כיצד אוכל להימנע מהמחשבות הלא נאותות הללו כבוד הרב? אני יודע שזה חטא ואני משתדל שלא לחשוב יותר מדי אך אין מוצא. כן, אני יודע שפעם הייתי חילוני ואף נגעתי בבנות אך לא יותר מנשיקה. הייתי רוצה לחזור בתשובה ולתקן את מעשי השגויים. מה עלי לעשות? כיצד לפעול? תודה רבה.
תשובה
בס"ד שלום רב. ראשית ברי ברצוני לבקש את סליחתך על העיכוב בכתיבת התשובה אליך, עיקוב זה חריג ונבע מבעיה שלי להתחבר לאינטרנט, ובעזרת ה' זה יסודר בהקדם. קראתי את מכתבך ומאוד התפעלתי מהתהליך הנפלא שאתה זוכה לעבור. ממש מרגש מאוד. אחד מהדברים החשובים שצריך תמיד לזכור זה להתמקד בעיקר. התהליך שזכית לעבור הוא העיקר, הוא החשוב והוא צריך למלא אותך בשמחה עצומה. יחד עם זאת הגיוני מאוד שיהיו דברים שהם יותר קשים, שידרשו יותר זמן ועבודה ישירה על הדברים האלו. אסור להיבהל מכך. צריך לזכור שזה טבעי והגיוני ואסור להתרגש מכך יותר מידי. ודאי שצריך לטפל בכך, ובעזרת ה' נעזור לך ותצליח, אבל גם אם זה יקח זמן, אל תתרגש, כך זה תהליכים. חשוב מאוד לדעת שהתחום שבין האיש לבין האשה הוא תחום גדול ומאוד וחשוב מאוד בעולם. הקשר הזה נועד כדי לבנות את העולם, לקיים את הדור הבא ולתת חיזוק חשוב לבניין המשפחה היהודית וקיום עם ישראל. לכן ניתן לכח הזה שבאדם עצמה אדירה. אלא שפעמים רבות משתמשים בכח הזה באופן לא טוב והוא מוביל את האדם לירידה ולנפילות לא טובות, ולכן חייבים לטפל בכך, חייבים לעבוד איתו נכון. מה עושים? כמו שכתבתי דבר ראשון לא נשברים, יודעים להניח את הדברים בגבולות הנכונים ביחס שלנו לדברים. דבר שני, להיכנס לעבודה בתחום הזה, לדעת שזו עבודה שדורשת זמן אך היא מובילה לתוצאות. היכנס לאתר "שמור עיניך" ותראה המון דברים שיעזרו לך, עצות, הכוונות, כלים מעשיים ועוד. הרשם לאתר ותקבל מהם חיזוק יומי בתחומים האלו שאתה צריך חיזור. באופן כללי חשוב מאוד לדעת שדברים שראינו או חיינו בהם נכנסו למח שלנו וכח הדמיון מחייה אותם כל הזמן. כאשר אדם לא מספק "עדכונים" לכח הדמיון הזה כל הציורים ושאר הדברים שהיו נשחקים ונהיים מטושטשים ועוברים. זה לוקח זמן, אך העבודה הגדולה היא להתנתק מהדברים החיצוניים הלא טובים האלו. בנוסף לכך אפשר לעבוד על הדמיון על ידי דמיון מודרך ועוד כלים. כלי נוסף וחשוב הוא שלא להשאיר זמן פנוי, שלא לתת או לפחות לצמצם כמה שאפשר את ההתמודדויות. ידידי, אשמח להיות בקשר ולעזור עוד בכל מה שאוכל, בהכוונה למקום לימוד שיעזור לך להיבנות ולהתקדם עוד בתהליך הנפלא שאתה עובר, בעצה והכוונה ועוד. קרא את הספר אשיב ממצולות של הרב יהושע שפירא והוא יחזק אותך מאוד, והמשך להתמודד בלי יאוש. היה חזק, מעריך ומוקיר מאוד. הרב יצחק גרינבלט.