• דרכי הגאולה

תחית המתים וגילגול הנשמה

הרב דוד חי הכהן

א אב תשע"ה
שאלה
שלום כבוד הרב. שמי שלומי לוי ואני חוזר בתשובה ברוך השם! סלח לי על השפה הדלה או על צורת הכתיבה. אני אקצר ואגיע לשאלתי בענייני תחית המתים וגילגול נשמות. לפי הבנתי (מהרצאות ומאמרים) שבתחיית המתים לא כולנו נזכה לקום לתחייה עד כאן היה די ברור לי החלק שלא הסתדר לי הוא החלק שבא הנשמה עוברת כמה וכמה גילגולים על מנת להיטהר/לתקן וכן הסיבוך, לצורך העניין אם אני הוא גילגול חמישי ולפניי היו ארבע אנשים שיצאו מהעולם עם אותה הנשמה שלי וודאי שרק אחד מאיתנו יכול להכיל את הנשמה במידה והיא תקום בתחיית המתים? ואם זה נכון, האם לפי מה שנאמר שלא כולם יקומו זה בגלל שכמה גופים (האנשים שנפטרו בעבר) היו הלבוש של אותו נשמה ולכן הם אלו שלא יקומו? האם על זה נאמר רבים מישני עפר יקומו?
תשובה
כל מי שבא לעולם גם אם הוא מתקן דור קודם יש לו אישיות והוא לא משועבד לגלגול הקודם. כמו שכל בן יורש דברים ותכונות מאביו אבל יש לו גם זכויות וחובות משלו. לכן כל מי שבדורו היה מתוקן יזכה לתחיית המתים.