• במהלך העבודה

תחרות הוגנת

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ד אב תשע"ה
שאלה
שלום כבוד הרב, אני פועל בעסק שמייצר רהיטים ויש לי מתחרה בשוק, אני פועל על פי החוק, משלם שכר כחוק, מפריש הפרשות סוציאליות וכמובן מוכר עם חשבונית. המתחרה מוכר ללא מע"מ (שחור) בצורה חלקית או מלאה, משלם לעובדיו חלק ניכר משכרם בשחור ורק שכר מינימום במזומן. כתוצאה מכל זה המתחרה נותן הנחות משמעותיות שאני לא יכול לתת כיוון שאני פועל במסגרת החוק בישראל. האם אין בנושא בעיה הלכתית? ואם כן מאיזה כיוונים עולה הבעיה ההלכתית? תודה מראש,
תשובה
שלום רב אתה נוהג כראוי והוא נוהג שלא כראוי. בכל אופן אני לא ממליץ לך להלשין עליו אם זו שאלתך. החוק לא מחייב אותנו להלשין על מעלים מס. תבטח בה' שהיושר שלך יביא לך את השפע והברכה. תגביר את האמונה שאין אדם נוגע בנימה שאינה שייכת לו. כל טוב