• זמני התפילה והיום

ק"ש של המג"א בלי ברכות התורה, או של הגר"א?

הרב שמואל אריאל

כ"ח אב תשע"ה
שאלה
1. האם אפשר לקרוא ברכות התורה לפני ברכות השחר? 2. מה עדיף לקרוא ק"ש של המג"א (המוקדמת) בלי ברכות התורה או של הגר"א עם ברכות התורה? תודה
תשובה
שלום וברכה! 1. אפשר לברך ברכות התורה גם לפני ברכות השחר. 2. לא ברור לי למה שתי האפשרויות עומדות זו מול זו. לפני שקוראים קריאת שמע יש לברך ברכות התורה, שכן קריאת שמע היא לימוד תורה. לכן מי שקורא ק"ש בזמן המג"א, צריך לברך ברכות התורה לפני כן. אם כוונתך שנשאר רק זמן קצר מאד עד לסוף זמן ק"ש של המג"א, ולא תספיק בזמן הקצר הזה גם לברך וגם לקרוא ק"ש - מכיוון שהשיטה העיקרית בהלכה היא שיטת הגר"א, הרי שאין לקרוא ק"ש ללא ברכות התורה בכדי להרוויח את החומרא של זמן המג"א.