• תורה, מחשבה ומוסר
  • יסודות האמונה

מה מיוחד בעם ישראל?

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ה אלול תשע"ה
שאלה
מה שמייחד את עם ישראל מכל האומות הוא התורה? ואם יש יהודי שלא מחובר לתורה אז לכאורה הוא גם לא אמור להרגיש שונה מכלל האומות? תודה
תשובה
שלום רב: הסגולה הישראלית ודאי קשורה לסגולת התורה שהיא מאוחדת עם נשמתם של ישראל. אולם גם הצד הישראלי הסגולי וגם החלק המיוחד שיש לכל אחד בתורה יכול להיות לזמן מה רק בצורה סגולית כשהדברים לא באים לידי גילוי. אולם זאת רק לזמן מוגבל. במשך הזמן בסופו של דבר מובטחנו שהסגולה הישראלית תשבור את כל הקליפות וכל המחיצות ותתגלה כלפי חוץ. אם לא בחיי האבא אז בחיי הבן. ואם לא בחיי הבן אז בחיי הנכד. מובטחים ישראל שיעשו תשובה. כל טוב