• יש מניעה הלכתית להינשא?

לצאת עם בן משפחה

הרב משה מאיר אבינר

י"ז אלול תשע"ה
שאלה
האם מותר לי לצאת עם בן דוד שלי ? כלומר הבן של אח של אבא שלי ... אשמח אם תשיבו לי זה מאוד חשוב .. אם כן אני רוצה לדעת למה וגם אם לא .. תודה רבה מראש ..
תשובה
אין איסור הלכתי שבני דודים ינשאו זה לזו. כמבואר בשולחן ערוך אבן העזר סימן טו סעיף יז: מותר אדם בבת אחי אביו ובבת אחי אמו. (יש בכך גם עניין כיוון שמתוך הקשר המשפחתי יש ביניהם אהבה גדולה יותר). עם זאת יש סכנות גנטיתיות העלולות להיווצר אצל ילדים הנולדים מנישואים כאלו, (שו"ת ציץ אליעזר חלק טו סימן מד). כיום ניתן לפתור בעיה זו על ידי בדיקה גנטית מקיפה האם ישנה בעיה או לא. בברכה, הרב משה מאיר אבינר