• קריאת שמות ושינויים

השם מרים - להחליף או להוסיף?

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד כסלו תשס"ה
שאלה
האם יש להוסיף על השם מרים שם נוסף? האם שורש השם הוא מלשון מרירות? באיזה מקרים מותר להוסיף על השם המקורי שניתן, והאם רב יכול לפסוק שיש להוסיף שם?
תשובה
השם מרים לא מעיד על מרירות ולכן החשש הזה לא שייך. מוסיפים שם ל"ע כשיש חולה, אבל בדרך כלל אנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שהשם שניתן לבן או לבת בשעת הלידה מבטא תכונת נפש פנימית שיש באדם. אין עניין סתם להוסיף שם ללא צורך. גם כשמוסיפים, רק מוסיפים ולא מבטלים לגמרי את השם הקודם.