• בין בעלי מקצוע ללקוחות

איסור ייחוד בעבודה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ז אלול תשע"ה
שאלה
שלום לכבוד הרב, אני עובד בחברת היטק גדולה. בקבוצה שלי עובדות איתי רק נשים (אני הגבר היחיד), ויוצא שמבחינת תזמון אנחנו הולכים לאכול ביחד. החדר אוכל גדול, כל העובדים (מאות) אוכלים שם. בכל זאת, יש לי תחושה שהישיבה הזאת יש בה משהו לא טוב. האם יש בזה בעיה של ייחוד או קרוב לזה. תודה
תשובה
אומנם אין בכך איסור ייחוד אך אם לבושן של הנשים והתנהגותן אינם ראויים תשתדל לצמצם את שהותך בחדר האוכל או שיביאו לך את ארוחתך לחדרך