• איך ומה להחליט?

קשר עם בחור חוזר בתשובה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ט כסלו תשס"ה
שאלה
אני דתייה מאוד ופגשתי בחור שרוצה לחזור בתשובה. אנחנו מאוד מאוד מתאימים מבחינה נפשית. התפיסות עולם שלנו כלכך דומות. אנחנו מבינים אחד את השני בצורה מאוד מיוחדת. האם הקשר הוא נכון? אני עוזרת לו לחזור בתשובה ומעודדת אותו ללמוד בישיבה, אבל מצד שני הוא כרגע לא ממקום של ללמד אותי ולהוביל אותי מבחינה דתית, שזה היה חלומי הגדול לגבי חתני... מה עלי לעשות?
תשובה
לפני שהבחור ילך לישיבה וילמד לפחות שנה, על מנת לבחון את יכולתו לשוב בתשובה ולהיות בחור דתי רציני, לא הייתי ממליץ לך להמשיך את הקשר איתו. רק אחר נסיון של שנה וקבלת חוות דעת מהרב שלו יהיו לך נתונים בסיסים לבחון אם הוא מתאים לך.