• גילוח

מכונת גילוח כשרה

הרבנות הראשית לישראל

ט"ו תשרי תשע"ו
שאלה
שלום ותודה לרב, נכנסתי לאתר של צומת וקראתי בעיון את הפירסום האחרון שלהם, ואכן הם מציינים כי עלו ספקות לגבי עומק הגילוח של מכונות הגילוח המשוכללות בנות ימינו וכי הם ערכו ניסוי עם מצלמה משוכללת ונמצא כי אכן יש ספק והם מציינים כי הספק של ההשחתה נכון לגבי כל מכונות הגילוח... לכן חיפשתי מידע נוסף ואז הגעתי אל המכונה קייטק שצויין כי היא היחידה נבדקה לחומרה על כל סוגי העור ונמצא כי היא כשרה למהדרין באישור בית הדין של הרב מרדכי גרוס ע"פ כל הסייגים המחמירים של ההלכה, מפה נוצר אצלי הספק ולכן פניתי בשאלה.... לפני כחצי שנה פורסם כי יש מכונת גילוח כשרה באישור בית הדין לעינייני גילוח כהלכה בראשות כב’ הרב מרדכי גרוס שליט"א, עד למועד הפרסום אני השתמשתי במכונת גילוח פיליפס, וכשפניתי לבית הדין כדי לברר האם עדין ניתן להשתמש במכונת הגילוח פיליפס בהכשר צומת , הובהר לי כי כל עוד לא היתה מכונה שנבדקה לחומרה ע"פ כל הסייגים המחמירים של ההלכה , השימוש בפיליפס הותר לדגמים הישנים שלא גילחו עמוק , אך מכונות הגילוח בנות ימינו משוכללות ומשופרות ולכן מגלחות חלק מאוד וכנראה משחיתות את הפיאה.. הובהר לי שמיום שקיימת מכונה כשרה למהדרין הרי שהשימוש בפיליפס אינו מותר בגלל הספק הגדול של השחתת הפיאה. מבקש לקבל חוות דעת נוספת. שנה וחתימה טובה חג שמח
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה בחלק מהמכונות כאשר לא לוחצים את המכונה על העור לא קיימת הבעיה. בברכה הרב חגי בר גיורא