• תרומות ומעשרות - כללי

שאלה בקשר לרכישה של עץ זית בתוך אדנית לאחר שנתת השמיטה

מכון התורה והארץ

כ"ד תשרי תשע"ו
שאלה
שלום וברכה אני מבקש לרכוש עץ זית בתוך אדנית, כעת , לאחר שנת השמיטה העץ הוא בן מספר שנים כי ברצוני שיהיה בגובה של מטר /שניים שאלתי- על מה אני צריך להקפיד? האם ישנה משתלה כשרה המקפידה על הנ"ל? בברכה תמיר
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' אם רוחב העץ הוא לפחות 5 ס"מ, ברור שהוא למעלה משנה. אם יש משתלה עם היתר מכירה עדיף לקנות ממנה אבל אם אין משתלה כזאת, יש לוודא כיצד עמד העציץ כל שנת השמיטה, אפשר לקנות למרות שיתכן שעבדו בו באיסור, אבל כיוון שהנטיעה לפני שביעית אין לאסור. כמו כן אם העציץ עמד על משטח מנתק ג"כ אין לאסור מדיני שביעית, אבל כשישתל בקרקע יש למנות שנות ערלה חדשות. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ