• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

התחזקות

הרב יצחק גרינבלט

כ"ו כסלו תשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרב. בזמן האחרון אני מרגישה מבולבלת מאוד וכאילו יש בלאגן בלב שלי. מרוב עומס המחשבות והרגשות אני מרגישה שאפילו תפילה פשוטה וזורמת מהלב קשה לה לצאת.. פשוט כי אני לא יודעת מאיפה להתחיל ומה לבקש ועל מה לדבר... ההרגשה הזאת קשה לי כי אני מאוד רוצה קשר עם ה’, אבל בעיקר כי עמוק אני יודעת שרק הוא יוכל לעזור לי בכל העניינים.. אבל אני רוצה גם להרגיש שבאמת הוא מנהל כאן את העניינים ושאני חשובה לו והוא שומע ועונה לתפילותיי. לכן.. אשמח להכוונה כיצד מתחילים שוב להתקרב ולדבר עם ה’ למרות ועל אף תוך הבלאגן. וגם אשמח להתחזקות או להמלצה על ספר ללמוד את הנושא של אהבת ה’ והדרך שבה אנו יכולים להיקשר אליו.. ובעיקר להרגיש אותו ממש בחיים הפרטיים שלי. תודה רבה מראש.
תשובה
בס"ד שלום לך. מאוד התרגשתי לקרוא את הרצונות הנפלאים שלך. זו זכות נפלאה שיש רצונות גדולים כל כך. יחד עם זה הרגשתי את הקושי שאת עוברת, ואת רצון שהקושי הזה יעבור ושאת ממש מחפשת את הדרך לעבור אותו. פעמים רבות בלגן בלב ותחושה של בלבול גורמים לאדם שהוא לא מצליח להיות מה שהוא, להיות מנותק מעצמו ולהסתבך. במצב זה חשוב לעשות צעדים נכונים לצאת מהמצב הזה ולחזור למצב תקין. דבר ראשון חשוב מאוד להרגיע, להרגיע את כל הלחצים שיוצאים מהבלבול ומהתחושות הלא טובות. חשוב לדעת להרגיע באופן הפשוט ביותר והטבעי ביותר כמו לדוגמא לעשות הרפיות. דבר שני, צריך לעשות סדר בחיים, פשוט לעבוד באופן מסודר לצאת מהבלגן. לפעמים כדאי מישהי שתוכל לעזור לך בכך, כי כבר אמרו חכמים "אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים" שלפעמים אדם ממש נמצא בבית סוהר של עצמו והוא צריך מישהו שיוצא אותו מהמקום אליו הוא נכנס. בשלב שלך, נראה לי שיש היום לא מעט רבניות שתוכלנה לעזור לך לחזור לעצמך, להשתחרר מהבלבול ולהיכנס למסלול חדש ומסודר, מסלול שיתן לך המון. אם תרצי אשמח שתחזרי אלי עם מעט פרטים ואשמח לעזור לך למצוא מקום שיוכל להתאים לך, דמות שתוכלי להתחבר אליה שתוכל לתת לך כל מה שאת צריכה באמת. ובינתיים, אני מאוד ממלץ על הספרים של הרב הארוש, בגן האמונה ועוד שהם ממש טובים לחיזוק בקשר עם ה'. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.