• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

חנוכה ותקופת אבלות

הרב בנימין במברגר

א טבת תשע"ו
שאלה
שלום רב, אבקש לדעת, האם יש איסור כלשהו להדליק נרות חנוכה עם בני משפחה או חברים, בזמן שלושים ימי האבל שאחרי הקבורה ? האם אסור להזמין אנשים אל בית אחד מהאבלים, שאינו בית המת (לדוגמא ביתו שגרה ביישוב אחר) ? תודה רבה
תשובה
יש בעיה של מפגש של מסיבה עם חברים בזמן אבל (על ההורים האיסור הוא כל השנה). להשתתף רק בהדלקת נרות ללא כל מסיבה, אפשר. להדליק נרות עם המשפחה הקרובה אין בעיה גם אם זה כולל סעודה לאחר מכן. מותר להזמין אורחים אולם לא למטרת ארוע. המקום ינחם אתכם.