• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

צניעות ותיקון חטא

הרב ש. יוסף וייצן

י"ג שבט תשע"ו
שאלה
שלום. התחתנתי לפני שבועיים, משתדלת הרבה שנים לשמור על לבוש צנוע. הבהרתי לסלון כלות שאני רוצה שמלת כלה צנועה ושיכסו לי את הזרועות והגב של השמלה - הם אמרו לי לא לדאוג, באתי למדידה אחרונה ואמרתי להם שוב שיכסו הכל ואמרו לי שיכסו. וביום האירוע כשבאתי להתארגן לחתונה ראיתי שהשמלה עדיין לא צנועה ונאלצתי ללבוש אותה ככה. אני עצובה ובוכה על זה שלא הייתי כלה צנועה. איך אני יכולה לתקן את זה שהשם יסלח לי? עקב בלאגן במשפחות האירוע לא נערך בהפרדה. בבקשה כבוד הרב עזור לי לתקן את החטא. מה עליי לעשות? אני מתחרטת מעומק הנשמה. אפילו לצום מוכנה. רק תגיד לי מה לעשות. תודה רבה מכל הלב,
תשובה
שלום רב עיקר התיקון הוא בהוספת צניעות. תקפידי מכאן ואילך לעמוד על העקרונות שלך ולא לתת לתרבות גויית לנהל את חיינו. תוסיפי עוד הנהגה בצניעות וזהו התיקון המושלם. כל טוב