• שבת ומועדים
  • ניקיון בדיקת וביעור חמץ

בדיקת וביעור חמץ

הרב יצחק בן יוסף

ב שבט תשע"ו
שאלה
אני עוזב את ביתי נוסע למלון לכל הפסח יום לפני ערב פסח עד למחרת שביעי של פסח .איך נוהגים לגבי בדיקת חמץ וביעור חמץ. בתודה
תשובה
חיוב בדיקת חמץ חל 30 יום קודם הפסח. בדיקת חמץ עם ברכה נאמרת רק אור לארבעה עשר לניסן. הנך נוסע לבית מלון להקל עליך ממטלות הפסח. ההלכה היא שצריך לעשות בדיקת חמץ ללא ברכה בלילה לפני נסיעתכם - אפשר להסתפק א. חדר נקי שלא נכנס אליו חמץ לא צריך בדיקה ב. למכור את הארונות ולבדוק את השאר. כמובן לא ראוי להשאיר בבית חמץ ממש. האפשרות המועדפת - לעשות מכירת חמץ המתחילה ביום יג בניסן - יש רבנים שעושים מכירה כזו - כך שבזמן הבדיקה הרכוש של האינו יהודי. בכול מקרה לא ראוי להשאיר בבית חמץ ממש- וופלים, פסטות וכדומה מפני חולשתה של המכירה. יישר כוח שאתה נערך לכך מראש ולא מתעורר ברגע האחרון.