• לימודים אקדמאיים

המשך

הרה"ג יעקב אריאל

ט שבט תשע"ו
שאלה
שלום לרב, מצטער על האריכות אני לומד כיום קורס שחלק מחבריי כבר עשו אותו בשנה שעברה. הם העבירו לי חומר עם סיכומים וגם שני מבחנים של שנת 2012 שכנראה המרצה נתן (זה נראה המקוריים ולא שיחזור) להם לדוג’. לנו המרצה העלה לאתר מבחן כנראה משנת 2015 תחת קישור "מבחן 2014". שאותו המרצה פתר לנו בכיתה. בכל אופן מצאתי שיש שתי שאלות של כ"א 5 נק’ במבחן של 2015 שהן זהות לשתי שאלות מאחד המבחנים מ2012 וגם ראיתי שבין מועד א ומועד ב ב2012 המרצה נתן שתי שאלות זהות לחלוטין. השאלה האם מותר לי ללמוד מהמבחנים שחבריי העבירו לי מ2012? הרי אין שום וודאות שאכן המרצה ישים את אותם השאלות. בנוסף אני העברתי את החומר שקבלתי לעוד חבר ועכשיו גם לו יש את המבחנים הנ"ל האם אני צריך לומר לו גם משהו? מסתמא שאולי הוא גם העביר את זה הלאה.. ואולי אנשים כבר למדו תודה רבה מה עליי לעשות?
תשובה
בהכנות לבחינות הבגרות לדוגמא נעזרים בטופסי בחינות משנים עברו