• שאלות כלליות

לא תבשל גדי בחלב אימו

הרב יצחק בן יוסף

ל שבט תשע"ו
שאלה
הרי אם התורה דיברה בהווה(בהתאם לתגובה של כבוד הרב) שאדם מבשל גדי או כל חיה אחרת (ולאו דווקא גדי)בחלב של אמו דווקא -אין הדבר כן שאין אנו יודעים בפירוש שקונים חלב ובשר שזה הבשר דווקא של אמו של ה"גדי" שקונים-זהו יכול להיות חל של פרה אחרת.. ואם כן אולי הכוונה היא שאסור לבשל גדי בחלב של אמו (שזהו לא נראה מכובד חלב אם ביחד עם בשר הבן) . ואם כן מהו טעם המילה "אמו" הרי אין מילים שהם מיותרות בתורה?
תשובה
התורה דיברה בלשון הווה - דהיינו הנפוץ. אבל האיסור בכול בשר גם לא בבשר אימו. ה' יצליח דרכך