שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • הכשרת כלים

הכשרת מנגל לפסח

undefined

הרב יוסף אפריון

י"א אייר תשע"ו
שאלה
מנגל ששמו עליו גם פתות. א.איך מכשירים לפסח? האם ניתן פשוט להדליק את המנגל שוב? ב. מה קורה אם בדיעבד השתמשו בו בפסח. מותרים הבשרים?
תשובה
שלום א. יש ללבן את הרשת ליבון חמור. ליבון כזה עושים במרכזי הגעלת הכלים שיש לפני פסח. רשת רגילה של מנגל בד"כ נהרסת בכזה חום ולכן מומלץ לקנות רשת פשוטה לפסח. אי אפשר להסתפק בהדלקת המנגל בלבד. ב.אם המנגל מלוכלך משאריות חמץ א"א לאכול את הבשר. אם המנגל נקי מחמץ ולא עבר כלל הכשרה - אם כבר צלו עליו את הבשרים בדיעבד לספרדים אפשר לאכול את הבשר, לאשכנזים אסור. אם המנגל נקי מחמץ והכשירו אותו ע"י הדלקה [כמו שרגילים להדליקו במשך השנה] גם לאשכנזים יש להקל בדיעבד אם כבר צלו עליו את הבשרים במקרה שיש בזה הפסד משמעותי לבני הבית. [בהסתמך על שיטת האחרונים שגם בליבון אומרים את הכלל "כבולעו כך פולטו" ובצרוף שיטת השו"ע שנותן טעם לפגם מותר בדיעבד בפסח] כל טוב
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il