• זוגיות

כיבוד הורים או כיבוד האשה

הרב ש. יוסף וייצן

ב אייר תשע"ו
שאלה
שלום רב, אני נשוי ב"ה כבר כמעט 4 שנים ויש לנו שתי בנות קטנות. היינו שוכרים דירה ברחוב מקביל לבית של ההורים שלי. לאחר שנולדה ביתי הצעירה לפני שנה. כבר שנה אנחנו גרים אצל ההורים שלי, והם עוזרים לנו בהרבה בחינות, ונקשרו מאד לבנות. לאשתי קשה, והיא לא מסתדרת עם ההורים שלי ומרגישה לא בנוח כבר והמצב הגיע לידי צעקות ופגיעה בחינוך הילדה הבכורה. אנחנו חזרנו היום לדירה ושוב היו צעקות מצד אמא ואבא שלי פשוט עצוב ומצטער. אישתי לעומת זאת רגועה. מה אני אמור לעשות ? אני בדילמה בין ההורים שלי לבין אישתי. האם אנחנו צריכים לחזור לגור אצל ההורים שלי בכדי לרצות אותם אבל אישתי תיפגע, וגם הפרטיות שלנו. או שעלי להישאר בדירה שלנו וההורים שלי יצטערו ? או שזה יעבור להם, אבל בינתיים אני מצטער אותם. מה יותר חשוב במקרה הזה: כיבוד הורים או כיבוד האשה תודה על התשובה
תשובה
שלום רב המחויבות כלפי אישתך היא קודמת. לאשתך אתה התחייבת בכתובה לדאוג לה למגורים ולכל צרכיה. עולה עימו ואינה יורדת. את מצוות כיבוד אב ואם תקיים בדרכים אחרות ולא בדרך שפוגעת במחויבות הבסיסית שלך. כל טוב