• שבת ומועדים
  • חולים, מעוברות ומניקות

יום כיפור לאישה בהריון

הרה"ג יעקב אריאל

ג תשרי תשס"ג
שאלה
האם נכון מה שהרופאים אומרים שאסור לאישה בהריון לצום ביום כיפור?
תשובה
אמירה זו גורפת מדי. לא כל הרופאים אומרים זאת. אך צדק השואל שרופאים רבים ממליצים לנשים בהריון לא לצום. אכן, יש מקרים חריגים בהם אישה בהריון חייבת לאכול ובעיקר לשתות. אולם רוב הנשים הן בריאות ויכולות לצום ללא כל סיבוכים וחששות. על אישה בהריון לשתות הרבה לפני הצום, לא לאכול דברים מלוחים וכדו'. להימנע מללכת לביהכנ"ס בעיקר בשעות החום. לנוח הרבה ולהתפלל בביתה במקום ממוזג. הרופאים מתייחסים לכל אישה בהריון כאילו היא ברמת סיכון, אך אין זו קביעה מדעית נכונה. הם עושים זאת כנראה מסיבות משפטיות, כדי להבטיח את עצמם מתביעת נזיקין במקרה שאשה הרה ברמת סיכון צמה וניזקה. כמקדם ביטחון הם ממליצים זאת לכל אישה, אולם כאמור אין לחוש לדבריהם אלא א"כ יש לאישה בעיה מיוחדת או שבמהלך הצום היא מרגישה הרגשה חריגה. במקרים אלו אסור לה לצום.