שאלה לגבי מקום עבודה

הרב יצחק גרינבלט

ג סיון תשע"ו
שאלה
האם מותר לי כיהודייה מתחזקת לעבוד במקום עבודה שאינו כשר ועובד בשבת? זאת מסעדה שמציעה לי שכר גבוה על עבודה בימים ראשון עד חמישי בלבד
תשובה
בס"ד שלום לך. קראתי את מכתבך וחשבתי עליו המון. לי הקטן קשה למצוא היתר לעבוד במקום זה, כיוון שהאוכל במקום לא כשר ואינני מוצא היתר להגיש לאנשים אוכל לא כשר. יודע אני שיש בדברי התמודדות לא קלה, ולכן אם את רוצה את מוזמנת לשאול רב אחר, אולי הוא ימצא היתר, לי קשה להתיר. יהי רצון שה' יתברך יתן לך משכורת טובה בעבודה שתקדם אותך ותתרום לתהליך ההתקדמות שלך. בברכה הרב יצחק גרינבלט.