10 שיעורים

קשר בזמן האירוסין
כאשר בחור ובחורה מגיעים לפרקם, מצווה לשדך ביניהם, כדי שיתכוננו להקים בית משותף. אולם, ההגבלות נמשכות באופן חד משמעי וללא סדקים, ממש עד עת החופה והקידושין. עד אז - כל האיסורים בתוקפם.
הרב אליקים לבנון | ט"ו בשבט תש"ע

חתונה נגד רצון ההורים
הגענו שנינו להחלטה חיובית להתחתן, אבל ההורים שלה מתנגדים מאד לקשר בינינו, ואפילו איימו שלא יבואו לחתונה.
הרב אליקים לבנון | טבת תש"ע

להתחתן עם... הצבא
הבחור שואף להשקיע מאוד בשירות הצבאי, ביחידה מובחרת, בפיקוד וכד'. האם לומר לבתנו שבמצב כזה כדאי לנתק את הקשר, או שאולי כדאי להתחתן במועד קרוב.
הרב אליקים לבנון | איר תשס"ט

רווקות מאוחרת
הסיבה שאינו מוצא שידוך נעוצה בראש ובראשונה בבחור עצמו, שמן הסתם יש לו מעצור כלשהוא, המונע בעדו מלקבל החלטה. לכן גם הקב"ה לא שולח לו את הזיווג המתאים.
הרב אליקים לבנון | ניסן תשס"ט

הילד בן שלושים
התפילה צריכה להיות מכוונת לכך, שהקב"ה יחזק אצלו את כח הרצון, כדי שירצה להקים בית. לכך מכוון הפסוק: "פותח את ידך, ומשביע לכל חי, רצון"
הרב אליקים לבנון | יז איר תשס"ח
תפקיד ההורים בתקופת השידוכין
הרב אליקים לבנון | כסליו תשס"ח

גיל הנישואין
בחורה בת 19, יכולה כבר לחשוב על נישואין, אבל בחור בן 19, מאד מוקדם עבורו לעסוק בכך.
הרב אליקים לבנון | כ"ו חשוון תשס"ח

זיווג מן השמים
מתוך "קומי אורי" גיליון 18
הרצון להינשא צריך לנבוע מתוך התביעה הפנימית להיות אתה עצמך. הרב לבנון על גישות טרום פגישה ועל שאלונים וציונים מועילים.
הרב אליקים לבנון | אייר תשס"ז

מה ומתי לספר בשידוכים
האם יש לשתף את בני הזוג עמם נפגשים לקראת חתונה בבעיה גנטית אוש מא יש להסתיר את הבעיה מחשש לניתוק הקשר?
הרב אליקים לבנון | שבט תשס"ז
