המשנה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
(ביטול גרסה 158541 של 109.67.2.78 (שיחה))
תגית: ביטול
שורה 1: שורה 1:
כתוב בתורה הקדושה בספר ויקרא בפרק כו בפסוק יד ואם לא תשמעו לי ולא תעשו את כל המצוות האלה נשים לב שלא כתוב באותו פסוק ואם לא תשמעו לי ולא תעשו את כל ההלכות האלה אלא כתוב באותו פסוק ואם לא תשמעו לי ולא תעשו את כל המצוות האלה מפה אנחנו מבינים שכל היהודים והיהודיות מעם ישראל בכל הדורות מאז שקיבלנו את התורה עד סוף כל הדורות מהצדיקים הכי גדולים עד הרשעים הכי גדולים הם לא עוברים על אף הלכה מתוך כל ההלכות של כל השש מאות ושלוש עשרה המצוות שיש בתורה הרב שלי הרב הגדול הרב צח מלול שליט"א שאל אותי איך אתה אומר שכל היהודים והיהודיות מעם ישראל עוברים על אפס הלכות מתוך כל ההלכות של כל השש מאות ושלוש עשרה המצוות שיש בתורה אז אמרתי לו שמאז שקיבלנו את התורה עד שרבי יהודה הנשיא כתב את שישה סדרי משנה היה לנו רק שש מאות סדרי משנה או שבע מאות סדרי משנה כמו שאמרו חז"ל ולאחר שרבי יוחנן כתב את התלמוד הירושלמי ורב אשי כתב את התלמוד הבבלי עד תחילת תקופת הגאונים היה לנו רק שישה סדרי משנה ותלמוד ירושלמי ותלמוד בבלי ומתקופת הגאונים עד סוף כל הדורות יהיה לנו גם שישה סדרי משנה וגם תלמוד ירושלמי וגם תלמוד בבלי וגם ספרי הלכה עכשיו יש שאלה נוספת המושג הלכות כתוב גם בשישה סדרי משנה וגם בתלמוד הירושלמי וגם בתלמוד הבבלי משמע שגם פעם היו הלכות וזה לא משהו שהמציאו בתקופת הגאונים אז התשובה היא שפעם ההלכות היו בתוך השש מאות סדרי משנה או בתוך השבע מאות סדרי משנה ואחרי זה ההלכות היו גם בתוך השישה סדרי משנה וגם בתוך התלמוד הירושלמי וגם בתוך התלמוד הבבלי ומתקופת הגאונים ההלכות נמצאות גם בתוך ספרי ההלכה כלומר מה שאמרתי שכל היהודים והיהודיות מעם ישראל בכל הדורות מאז שקיבלנו את התורה עד סוף כל הדורות מהצדיקים הכי גדולים עד הרשעים הכי גדולים הם לא עוברים על אף הלכה מתוך כל ההלכות של כל השש מאות ושלוש עשרה המצוות שיש בתורה התכוונתי לומר שהם לא עוברים על אף הלכה מתוך כל ההלכות שמופיעות בספרי ההלכה שמדברים על כל השש מאות ושלוש עשרה המצוות שיש בתורה
{{מפנה|ש"ס|אם התכוונתם לגמרא|תלמוד}}
 
{{להשלים|כל הערך=כן}}
 
'''המשנה''' היא יסוד ה[[תורה שבעל פה]]. נערכה על ידי [[רבי יהודה הנשיא]], והיא בנויה מששה "סדרים" וכל סדר מכיל "מסכתות" (בעברית "מסכת", בארמית "מסכתא").
 
{{מסכתות}}
 
*סכום המסכתות הוא שישים ושלוש (סימן לזכירה - ג"ס מסכתות).
 
על פי רוב מכוונת המילה "מתניתין" למשנה שעליה מושתתת הסוגיה הנידונה ב[[תלמוד]], לפיסקה מתוך המשנה שבה עומדים ועליה מוסבים הויכוחים שבין האמוראים. '''"מני מתניתין, מתניתין מני"''' - משנתנו כדעת איזה תנא היא. '''"מתניתין ב..."''' - פתיחה לתירוץ {{מקור|"אוקימתא"|כן}} המגביל את משנתנו למקרה מסויים. '''"מתניתין דלא כר' פלוני"''' - המשנה שלנו אינה מתאימה לשיטת חכם מסויים. '''"מתניתין נמי דייקא"''' - אף משנתנו מתדייקת כך. לכשתדקדק במשנתנו תראה שהפירוש או הדין שהציע האמורא, אפשר להסיקו מלשון המשנה. '''"מתניתין ר' פלוני היא"''' - משנתנו היא כדעת ר' פלוני. זיהוי החכם או השיטה שלפיהם נאמרו דברי המשנה הנידונה.
 
[[קטגוריה:ספרות חז"ל]]

גרסה מ־23:10, 15 בינואר 2023

הדף "ש"ס" מפנה לכאן. לערך העוסק באם התכוונתם לגמרא, ראו תלמוד.
Nuvola apps kcmpartitions.png יש להשלים ערך זה
ערך זה עשוי להיראות מלא ומפורט, אך הוא אינו שלם, ועדיין חסר בו תוכן מהותי. הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. ראו פירוט בדף השיחה.

המשנה היא יסוד התורה שבעל פה. נערכה על ידי רבי יהודה הנשיא, והיא בנויה מששה "סדרים" וכל סדר מכיל "מסכתות" (בעברית "מסכת", בארמית "מסכתא").

מסכתות המשנה
  • סכום המסכתות הוא שישים ושלוש (סימן לזכירה - ג"ס מסכתות).

על פי רוב מכוונת המילה "מתניתין" למשנה שעליה מושתתת הסוגיה הנידונה בתלמוד, לפיסקה מתוך המשנה שבה עומדים ועליה מוסבים הויכוחים שבין האמוראים. "מני מתניתין, מתניתין מני" - משנתנו כדעת איזה תנא היא. "מתניתין ב..." - פתיחה לתירוץ ("אוקימתא") המגביל את משנתנו למקרה מסויים. "מתניתין דלא כר' פלוני" - המשנה שלנו אינה מתאימה לשיטת חכם מסויים. "מתניתין נמי דייקא" - אף משנתנו מתדייקת כך. לכשתדקדק במשנתנו תראה שהפירוש או הדין שהציע האמורא, אפשר להסיקו מלשון המשנה. "מתניתין ר' פלוני היא" - משנתנו היא כדעת ר' פלוני. זיהוי החכם או השיטה שלפיהם נאמרו דברי המשנה הנידונה.