שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • הלכות בישול כלליות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
האם מותר לחמם שניצל בסיר שיש בו מים חמים,או שלכל הפוסקים זה אסור משום בישול אחרי טיגון? אם שם בתבנית שאין בה מים האם זה צליה אחרי טיגון וזה אסור?
תשובה
כיון שדרך השניצל להיות מטוגן במעט שמן הרי יש לחוש שאין טיגון זה נחשב כבישול וממילא יש איסור לבשלו במים שהוא בישול גמור, ויש בזה חשש איסור תורה חמור (על פי השו"ע סימן שי"ח סעיף ה'). ומקור הדין הוא מדברי הטור בשם ר' אליעזר ממץ והסמ"ג שכידוע הם מגדולי פוסקי אשכנז. ואם כן אדרבה, לאשכנזים יש להחמיר יותר. ומה שנוגע לחימום השניצל בתבנית שאין בה מים, אם ניכר שהשניצל קשה וסימן הוא שנתבשל במעט שמן (טיגון) יש להקל כי גם טיגון זה נחשב כצליה ואין בו איסור של צליה אחר טיגון.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il