- הלכה
- כשרות רגילה לעומת מהדרין
שאלה
האם קיים הבדל בין בשר חלק קפוא בהכשר רה"ר לבדצי"ם? האם השחיטה אחת, אותם צוותים ואותה הכשרה, או שמדובר ברמת כשרות גבוהה יותר?
תשובה
על פי חוק הבשר הקיים במדינת ישראל, מבלי להכנס לפרטים, הרי שרק הרבנות הראשית לישראל מוסמכת לאשר כשרות של בשר המיובא ארצה מחו"ל, וזאת לאחר שנשחט על פי כל כללי ונהלי הרבנות הראשית בין בכשרות רגילה ובין בכשרות "חלק - למהדרין עפ"י חומרות הב"י.
כל השוחטים הנוסעים לבתי המטבחיים והמפעלים בחו"ל על מנת לבצע שחיטה , חייבים לעבור את אישור הרבנות ולהבחן על כך, כולל המלצות מרבנים מוסמכים בעלי וותק ושם. השוחטים המשתתפים בצוותים מגיעים מכל מגוון הקשת הדתית ובדרך כלל משמש שוחט אחד כנציג הרבנות וגופי השגחה נוספים בעת ובעונה אחת. לפני כל יציאה מהארץ, מרכיבים את הצוותים אשר ישלחו לחו"ל ומקבלים אישור על כך מאת מחלקת שח"ל אשר בראשה עומד הרב עזרא הררי רפול שליט"א. צוותים אלו מקבלים תדרוך בו הם מקבלים הדגשים שונים לגבי כל מפעל ומפעל ובמיוחד אם מתבצעת שחיטה במפעל חדש.
בשיחה עם הרב עזרא הררי רפול שליט"א נמסר כי הסטנדרטים הכשרותיים בשחיטה לפי חומרות הב"י הינם גבוהים ביותר וודאי שניתן לסמוך על זה למי שמקפיד על אכילת בשר חלק לפי חומרות הב"י. כמובן שבכל מערכת גדולה עשויה להיווצר בעיה מעת לעת, אך זו מטופלת מייד כך שהציבור יוכל להמשיך ולאכול בשר זה במחיר סביר ללא כל פקפוק.
הואיל ונושא הבשר הינו רגיש ביותר, ישנם לעיתים גורמים המבקשים להסתמך דוקא על שוחטים המוכרים להם באופן אישי ועל כן הם מתעניינים במחלקת שח"ל להשיג בשר שחוט דווקא מצוות זה או אחר ,דבר שלא נמנע מהם.
לפרטים נוספים ניתן לפנות למחלקת שח"ל ישירות בטלפון 02-5313127.