שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
הרב, שלום. באילו מוצרים יש איסור חמץ וצריכים ביעור לפני החג? אני מתכוונת לדברים הפחות ידועים לא כמו לחם, פסטות ודומיהם. תודה רבה.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה דברים שצריכים לבער לפני הפסח הם כל מוצר שמכיל מחמשת מיני דגן כגון: גלוטן=חלבון חיטה, לתת = עשוי משעורה, קווקאר=שיבולת שועל. קורנפלקס, בירה וחלק מהחטיפים מכילים לתת. גם קמח רגיל הוא ספק חמץ היות ולותתים=מרטיבים את החיטה לפני הטחינה 3-9 שעות. יש דברים שלמרות שמותר להשאיר אותם בפסח אין לבשל אותם בפסח כי הם מכילים גם חיטה וכאשר יבשלו אותם בפסח יש חשש שהחיטה תחמיץ כגון: קמח תירס. בברכה שנזכה לאכול השנה מהזבחים והפסחים הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il