שאל את הרב

  • הלכה
  • אכילה מחוץ לבית
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
במטבח של הישיבה שלנו אין משגיח. בעל הקייטרינג שומר מצוות פחות או יותר, אבל בענייני הכשרות הוא לא מבין כ"כ ולא מקפיד כ"כ. הוא לא תמיד בודק חסה וביצים ולא מקפיד להחליף מפות וסכינים בין חלבי לבשרי. האם צריכים לחשוש רק כשרואים ריעותא או שצריך להימנע מכל הדברים שהם "בחזקת נגוע" וכד’? אולי צריך להתרחק אפילו מחששות רחוקים ולא לאכול שום דבר (חוץ מלחם ומיץ)?
תשובה
אם אדם יודע הלכה ומקפיד עליה אין צורך במשגיח. אולם לדבריך הוא לא יודע הלכה כהלכה. לא ציינת מהי עמדת ראש הישיבה? עליכם להתארגן - בתיאום עם ראש הישיבה והאחראי על המטבח - בתורנות ביניכם וכל יום מישהו ייכנס למטבח לזמן מה בשעת העבודה העיקרית ויעמוד על משמר הכשרות.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il