שאל את הרב

  • הלכה
  • שאלות כלליות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
ראשית, תודה רבה על כל העזרה!! רציתי לשאול שתי שאלות נוספות. א. הפעם לגבי הסיר- סיר חם בשרי שהונח על שיש שהיו עליו פירורים של טוסטים חלביים, לא יודעת איזו כמות של פירורים הייתה מה דין הסיר? ב. בקבוקי מים שהילדים בגן שותים בהם גם בארוחות בשריות וגם בארוחות חלביות. הבקבוק מתלכלך כי נוגעים בו בידיים שומניות (בד"כ מתלכלך בארוחה הבשרית, לעיתים רחוקות בחלבית). האם צריך לנקות את הבקבוקים בין הארוחות? וכן איזה חלק צריך לנקות בבקבוק? רק את הפיה או גם את החלק החיצוני שמתלכלך? (ואם צריך לנקות, האם שטיפה במים בלבד ללא שפשוף בסבון מספיקה?) ישר כח גדול!!
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה א. הגעלה ב. יש לשטוף את הפיה טוב לשטוף את הכל. בברכה הרב חגי פנחס בר-גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il